<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6877383158937847949\x26blogName\x3ddaleela\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/\x26vt\x3d315032687070019118', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
twitter facebook instagram ask me? fav tumblr dash Follow


ABOUT
“You're so convinced you'll disappoint people if you show them that you're not perfect. You don't realize you are perfect. Your imperfections are what make you perfect. They make you. That's what people love. It's what I love too.”

owner with fully name Dalila Azeera. her nickname is del. she was born on 1998. live in Johor. still study in pre-u. the blurred girl who slow with no confident in herself. she always buffering and childish attitude. but still, she has family and friends that always support her.


TAGBOARD
 monkey wander here



RECENT UPDATE
best way at PLKN
Tuesday, 31 May 2016 | May 31, 2016 | 0 letters
assalamualaikum and hi!

ya Allah its been 2 years I not log in this blog hahahahahahahaha how long sia! i would like to share my experiences at PLKN and best way to be "pelatih PLKN" are u ready?! okay here the goes!

okay, 2 months...2 MONTHS JE TAU KAT SANA. kat kem teluk sari mersing, first day masa pendaftaran, hmm, everything aku lupa. aku lupa nak isi borang, nak check acc bsn, nak tu ini. sampai je tempat pendaftaran dah ramai dah lah masatu jugak lambat! terkial kial isi borang hmm then bas pertama dah gerak terpaksa masuk bas kedua haih. and then, masuk bas je hahaha rasa nak menangis. peluk mak ayah. perjalanan nya agak jauh jugak ambil masa. dalam tu masatu tak ramai pun sbb ramai dah masuk bas pertama kan? *sigh* sampai je sana. terus keluarkan beg semua and jurulatih suruh makan dulu. habis makan baru daftar itu ini. haih,  hari itu memang rasa tak betul gila dengan fail tertukar dgn si panjang, and cikgu sabri first first dah tegur pasal pakwe. ni mesti pernah broken lah apalah jadah diaaaa. lepastu haihhh ade sorang nurse lelaki ni handsomenyaaaaaaaaa nama dia jai x). memang masuk medic jumpa dia je hikhok.

my life masa seminggu pertama, hmmmmmm serius takboleh terima keadaan. okay, aku dapat kompeni charlie, i'm glad so. but... ya Allah budak budaknya...hm memang first aku nak balik aku tak terima dapat kawan mcm tu sbb memasing mulut macam.................puaka..............every second i cry, tak henti, kalau henti pun mesti menangis jugak. and the words "nak balik" are my worst  way to cry, kat mana mana je. bila time maghrib tu, tengah baca yassin pun menangis sebab rindu sangat dengan rumah. and when dapat phone, belum call my mom lagi aku dah menangis tersedu sedu lagilah dah call. terukkan? sorry i anak bongsu thats why lah, i pun tak pernah berdikari hmmmmm. but in day by day, i think i can accept the whole things. alhamdulillah.

before this, aku jumpa dengan dua mamat kembar ni, serius handsome!, masatu jumpa kat driving school and i never thought that i can meet one of them at the same camp, the same class and the same group!! kau rasa? hahaha. introduce teammates of Anak Jati Johor; me, erin, kj, farid, aizat, mior, mira, laila, era, hamizi, ah wei. they all are the most i love and hate. paling rapat ialah erin and kj, these both, adalah orang tengah aku hahahaahahahahahahahaha ikr, they tought me well abt chinese language, and i teach them abt jawi. best a lot. hahahahah this is favorite part of mizi, ada satu hari tu, tak ingat rasanya kelas tech and talk, hahahahaahahaha si mizi ni haha aduh belum cerita dah gelak haih, dia ni...tidur tau, and masatu memang bosan and mengantuk gila. he made my daylah serius, dia tersentak!! smpai terpukul pintu kau tau, aku nak gelak tp taksmpai hati tapi tahan je!! xD sumpah kelakar, aku sorg je nampak then aku gelaksorang sorag smpai menangis sbb kelakar sngt, dia punya malu smpai ckp dgn aku jangan bagitau sesape hahahahahah sumpah kelakar.  orite.... and then aku nak cerita pasal teammates aku nama dia aizat, masa first aku jumpa dia ni aku dah agak dia ni jenis budakbudak nakal, kitaorg panggil dia banduan sbb dia ni bising je tau cakap sembang and tak reti nak kerjasama. malas nak marah. tapi dia ni cute, kelakar, konon cakap tak suka perempuan menyampah dgn perempuan. me always gaduh dgn dia dgn bende remeh ja. alahai rindu kau jat.

my love part is when masatu birthday....malam tu kene ikut kelas masing masing sbb nak discuss pasal mop mania, kitaorg decided amek lagu 1 malaysia tp semua tak hafal, bong terus suruh aku conduct berdiri kat depan and nyanyi sama sama biar semua ikut. habis ja nyanyi....si haimi ni, aku perasan dia ckp dkat mior ke zari, tataulah cakap apa and tetiba je... "happy birthday to you! happy birthday to you! happy birthday to daleela! happy birthday to you!" ya Allah terharu gila lagi terharu bila satu dewan nyanyi sekali........!!!!!!!!! tq guys :')

about kompeni charlie, i love them most. remember the day bendera kami kena rampas dengan jurulatih company lain ((3 hari tanpa bendera)) risau macam mana nak dapatkan balik bendera, macam mana nak cari, takut jurulatih charlie ngamuk ((cikgu wawa, cikgu luqman, cikgu marry)) last day ((hari ke-3)) cikgu marry panggil datang ke padang kawad. We thought cikgu ngamuk, but dorang kata "cikgu rasa malu bila charlie mcm ni, cikgu bukan nak marah atau bentak kamu semua tapi tolonglah sayang bendera kamu, kami ni dah anggap kamu semua sebagai anak anak kami" adalah wirawati nangis em aku pun hahah yalah sayang gila dgn bendera ni. dahlah masatu hari last tau, kerja aku menangis ja sebab mempilu kan hari itu. sebab esoknya dah gerak balik nak sambung form6, takdpt join wirajaya hmm. as you know, In our record 5 minggu berturut turut dapat first place! But minggu ke 6 & 7 tu hahahah wira buat masalah jatuh satu tangga 😌😌. And dorg bagi gambar ni kat group haa rasa rindu teramat sangat. remember my birthday, masatu dalam kelas haha ya Allah terharu sangat dorg nyanyikan lagu birthday masa dah habis kelas. Leader ialah chubby and riena. Tqvm 😁. . and then malam tu pula ei budak dorm aku dengki, aku dah habis mandi dah, then belek belek muka kat cermin, sam dari jauh terus melulu simbah air! dah mandi tau! geram je rasa. nasib baik ada baju dah kering so sidai jela baju nak kene basah tu haih. we love to fight, sbb time gaduh lah memasing bangkit, and i remember masa nasyid, kami gaduh smpai menangis, maybe our luck, we got number one! and as you all know....kompeni charlie is the best kompeni teluk sari group 1 series 13/2016, i'm proud to be charlieans! and thankyou to cikgu wawa, cikgu luqman, cikgu sabri, cikgu marry always supporting us from back. i love you!

i will continue my experience, heeeee lot of love, del



< | Newer Post>>



Copyright © Layout by afeeqah. edited by del