<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6877383158937847949\x26blogName\x3ddaleela\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/\x26vt\x3d315032687070019118', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
twitter facebook instagram ask me? fav tumblr dash Follow


ABOUT
“You're so convinced you'll disappoint people if you show them that you're not perfect. You don't realize you are perfect. Your imperfections are what make you perfect. They make you. That's what people love. It's what I love too.”

owner with fully name Dalila Azeera. her nickname is del. she was born on 1998. live in Johor. still study in pre-u. the blurred girl who slow with no confident in herself. she always buffering and childish attitude. but still, she has family and friends that always support her.


TAGBOARD
 monkey wander here



RECENT UPDATE
bangunan usang?
Saturday, 17 December 2016 | December 17, 2016 | 0 letters
lagi seminggu je sekolah nak start. so, aku kena pergi bandar, sebab sekolah dah nak mula. aku kena cari barang sekolah sikit. aku pergi sorang sorang kot masatu. oh ya, aku ni cikgu, hahahaha, lupa nak cakap. aku pergi dengan atiqah cuma dia ada benda hal lain so aku tinggalkan dia kat area shopping mall tu. aku pun pergilah beli sorang sorang.

habis je beli barang, aku janji dengan atiqah nak jumpa kat restoran tempat biasa. so aku lah drive kereta. masa lalu jalan ni, aku nampak satu bangunan usang. usang sangat. tapi ada benda yang tertanya-tanya dalam diri aku. something yang akan buat aku pergi ke sana. so, malas nak fikir aku blah je. buat apa fikir kan?

sampai ja restoran, tengah nak order makan dgn atiqah. tetiba ja kena sapa dengan haikal, haikal kawan baik aku. paling rapat. dia tanya aku dapat mesej tak? aku cakap lah aku takde tengok phone seharian ni dan aku tanya haikal macam mana tau aku kat sini. lepastu haikal cakap dia tanya mak aku yang aku pergi shopping dengan atiqah. then aku try bukak phone aku. ada satu mesej dari unknown, dia suruh aku dengan haikal pergi ke satu bangunan usang kat tempat tu. satu satunya bangunan usang ialah yg aku lalu tadi. aku ni jenis ada perasaan ingin tau. kalau orang cakap benda pelik mesti aku discover sampai aku jumpa haa. mula mula haikal tak bagi pergi dia kata "takpayah lah. kau gila ke apa?" aku cakap lah "rileks la, kalau ada apa apa, kau kan boleh protect aku" "otak kau, memanglah aku boleh protect kau tp masalahnya benda ni bahaya" "okay kalau ada apa apa kita blah cepat cepat" "sumpah wei kalau ada apa apa jadi kat kau aku tak maafkan diri aku tau, kau ni degil lah" "kau macam tak kenal aku, aku ni kalau org cabar tu buat benda pelik aku nak je discover" jadi kitaorang pun pergi. aku suruh atiqah balik sebab dia ni jenis takut sikit haha

aku tak faham sikit part ni, bangunan usang tu ada jalan biasa tp ada lorong tikus lah. kitaorang nak selamat kitaorg terpaksa masuk lorong kecik tu sebab takut ada orang perasaan pergerakan kitaorg. sampai ja masuk, orang pertama yang aku nampak ialah, aqil...

Aqil, tunang aku, kitaorang dah kenal hampir 7 tahun dan decide nak kahwin hujung bulan ni. aku nampak dia, dia sedang duduk satu kerusi dan depan dia ada meja yang sangat panjang, dan atas meja tu penuh dengan judi dan arak. aku tak sanggup nak tengok dan taknak stand lelama kat situ aku follow haikal pergi naik atas manalah tau ada benda kat situ. tapi takda pape. aqil terkejut sangat macam mana aku boleh berani masuk situ. dah penuh dgn orang jahat, dorg taktahu aku dengan aqil, dorg memula kan kenekan aku tp sebab aqil ngamuk dia bgtau dia kenal aku dan dia suruh aku blah sebelum orang kat situ attack aku tanpa ada perasaan waras.

lama aku tenung mata dia, sampai aku tersedar haikal dah panggil aku untuk cepat cepat keluar kat situ, aku try tahan air mata. tapi aku tak boleh. laju ja air mata ni keluar. aku kecewa sangat dengan aqil. aku terus lari dengan sebelah tangan aku kesat air mata sebelah lagi kat aku kebelakangankan. aku kenal aqil orang yang baik sangat. tapi lepas apa aku nampak dengan mata aku, aku jadi tak percaya. lepastu aqil tarik tangan aku, kuat. genggaman yang cukup kuat. hmm dia try pegang baju lengan aku then terpegang tangan aku. aku taktahu lah tapi aku dapat rasa dia nak suruh aku percaya dengan dia selama ni dan bagi dia explanation dekat dia nanti untuk dia jelaskan kenapa dia kat situ. aku tarik tangan aku kuat tanpa respon apa apa aku terus follow haikal keluar dari situ. aku tak perasaan aku tersungkur dan jatuh. perlahan lahan aku buka mata aku dan rupanya semua ni hanyalah mimpi. -S




<



Copyright © Layout by afeeqah. edited by del