<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6877383158937847949\x26blogName\x3ddaleela\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dLIGHT\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://theluahanheart.blogspot.com/\x26vt\x3d315032687070019118', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
twitter facebook instagram ask me? fav tumblr dash Follow


ABOUT
“You're so convinced you'll disappoint people if you show them that you're not perfect. You don't realize you are perfect. Your imperfections are what make you perfect. They make you. That's what people love. It's what I love too.”

owner with fully name Dalila Azeera. her nickname is del. she was born on 1998. live in Johor. still study in pre-u. the blurred girl who slow with no confident in herself. she always buffering and childish attitude. but still, she has family and friends that always support her.


TAGBOARD
 monkey wander here



RECENT UPDATE
entah
Friday, 16 December 2016 | December 16, 2016 | 0 letters

Alya masatu berumur 18 tahun masuk satu kolej di Ipoh, perak. dia berjumpa dengan seorang lelaki sebaya dengan dia, nama dia Syahmi. Alya pada masa itu sangat cantik sehingga ramai suka dengan dia, tetapi Syahmi ini berbeza. Syahmi nak Alya dapat terima dia. tapi alya tak pandang pun syahmi ni, sebab masatu syahmi gemuk tapi cute. masalahnya alya memang tak suka dengan syahmi. kawan alya, izni ni adelah jugak try yakinkan alya yg syahmi ni baik. yelah, hati yg baik tak memandang rupa yang cantik, kan? hahahaha. but still, alya masih dengan keputusan dia.

lepas setahun, masa tu alya baru balik dari kelas nak jumpa dengan kawan dia, izni tapi izni pulak tetiba menangis tak berhenti. alya try tanya izni kenapa tp izni cakap takde pape. kawan dia yg lain semua padang dia yang dia punca izni ni menangis. balik je, alya try tanya kawan dia yg lain. mula- mula tu memang lah kawan alya ni taknak bagitahu tp alya paksa jugak akhirnya dia pun bagitahu. izni menangis sebab syahmi marah dia, marah dia salah dia sebab dia suruh izni ni yakin syahmi ni baik tp izni tak dpt buat semua tu. syahmi macam frust menongeng ar hahahaha. gila tak marah alya ni. setahun dia tak bercakap dgn syahmi. syahmi dah tau salah dia, dia cuba bercakap dgn alya tapi alya langsung tak endah walaupun mereka satu kelas. last sem, alya nampak izni dah bercakap balik dgn syahmi so alya rasa mungkin syahmi dah berubah, alya pun ckp lah dgn syahmi dia maafkan syahmi sebab dia pun dah nampak izni dah berckp dgn syahmi.

alya dan syahmi dapat sambung degree peh tp izni dapat jugak cuma dgn kolej yg lain. jodoh kan alya dgn syahmi jumpa balik sbb dpt kolej yg sama lagi lol. degree, 2 tahun je kan? well, ingatkan lepas kejadian tu syahmi pun takde lah mengharap sangat dgn alya, rupanya dia masih ada perasaan cuma taknak bagitahu. lagipun masa tu alya ada relationship dah tapi dia sembunyi kan dgn org. lagi lagi classmate dia lagilah syahmi. alah, kira macam silent relationship giteww haaa hahahaha.

kelas kalkulus, lecturer dorg boleh bahagi kan group lepastu boleh pula alya dgn syahmi ni satu group. oh ya, that time syahmi still gemuk tp nampak sado dan handsome.......hahahahahahaah still cute! peluang yang ada, syahmi try tarik perhatian alya, syahmi main phone alya lepastu selalu whatsapp dengan alya sampai akhirnya selama 5 tahun mereka kenal, alya dah suka dgn syahmi. well even masatu alya dah ada bf tp dia mcm crush on syahmi gitu laaa..

satu hari ni, alya masuk library, masa dia berjalan nak pi rak buku, dia nampak syahmi dengan budak classmate dia jugak nama dia, lysa. lysa lawa, kira lagi lawa dari alya, alya thought dorang ni buat group discussion tapi cara dorg mcm tengah dating. peh date dekat library ek hahahaha. rumors pun dah merebak rupanya syahmi dgn lysa tu dah bercinta. gila tak hangin ke alya? of course lah orang dah bagi harapan dekat dia dia boleh buat main perasaan kan?

alya diam je, sebab alya just crush on syahmi sebab alya dah ada bf dan takkan dia nak gaduh dgn lysa semata mata kerana lelaki, kan? fuh pemikiran yg matang beb hahaha. adalah juga masatu mulut mulut puaka berbicara depan alya ckp memerli alya tp alya malas nak ckp. alya ada juga menangis masa otw balik naik bas. dia nak lepaskan geram and all everything dia lalui. dalam dua bulan lepastu, lysa jumpa alya masa alya tengah duduk kat pondok area taman gitu, lysa menangis, alya terkejut lah. alya tanya kenapa ni? then lysa minta maaf sebab rampas syahmi dari alya, alya gelak alya kata its ok kumbang bukan seekor. then lysa kata akan paksa syahmi untuk minta maaf kat alya, alya malas nak layan alya terus pergi tapi lysa pegang tangan alya dan ckp lysa janji akan suruh syahmi minta maaf dekat alya juga.

dua hari lepastu, kelas dorg ada mengadakan sesi berbicara sorg sorg kat depan kira macam last sem before dorg balik rumah masing masing hmm ada jugak mcm ni eh kat u mesti kelas dorg sporting haha (kata aku). then alya just ckp minta maaf kat semua org selama ni kalau dia ada buat salah. so masa turn lysa, alya diam je. alya harap lysa takkan mention yg haritu dia kata tp lysa ckp juga, dia kata dia salah besar dgn alya. fuh dramatik gile. siap budak ni suruh lysa bagi bunga kat alya hahahaha. then turn syahmi, well actually masatu lysa nak keluar tp tak jadi, dia pergi belakang kawan dia dan duduk menghadap kat belakang dgn berharap syahmi takkan buat apa apa. tp tanggapan dia salah. syahmi tetiba bergerak dari depan terus ke tempat alya siap terduduk weh fuh. syahmi kata "alya, aku syahmi nak minta maaf dgn kau sungguh sungguh dgn apa aku dah buat kat kau. aku cuma nak kau tau kaulah perempuan pertama aku jumpa masa first first aku masuk kolej ni" then syahmi blah dgn muka menangis, menangis weh bapak ah. alya try lari sebenarnya tp lysa tarik tangan alya lol dramatik siak cerita ni hahahahahaha.

the conclusion is, salah alya juga sebab buat syahmi bertepuk sebelah tangan ye dak? tp syahmi pon bongok dia datang balik nak balas dendam kat alya lepas apa dia rasa. hmmm well, normallah hidup mcm ni. i guess syahmi still dgn lysa. tp alya............idk, i'll be discover about alya skrg dia buat apa okay? ;)

nak dengar lagi cerita tak? taknak baca  takpe hhahaahaha

okay, Nana, boleh tahan dia dalam bersukan ni. that time umur dia 15 tahun rasanya. dia dipilih masuk merentas desa mssj! wow, masatu semua kena check up dekat satu klinik besar ni. time tu mmg lah ada budak budak dari sekolah lain kan. then masa nak pergi tempat latihan pusat ni cikgu dorg suruh nana dgn kawan nana ni nama dia mira duduk pondok kejap. then masatu ada dua org lelaki duduk kat situ juga i guess sekolah lain jugak kot dipilih masuk. i dont think so that time, manalah aku tau aku cerita je ni hahahahahah. latihan pusat selama seminggu, dalam seminggu tulah nana ni kenal sorang budak alim nama dia.............zikri.

at first thing, nana dgn mira terpaksa pergi rumah lelaki sbb nak mintak sapu sampah. then kawan nana yg lelaki ni sapa dia bagitahu "nana! ada org kirim salam" nana malas nak layan dapat sapu terus blah. part paling kelakar, nana dgn mira siap agak lagi mana budak yg sibuk kirim salam kat nana. org tulah yg tulah. tapi tanggapan dorg salah hahahaha rupanya ada sorg ni tegur nana masa warm up dia kata nana salah step lol. malam tu zikri datang rumah perempuan minta sapu (kesiannya sapu main pinjam pinjam hahaha) then ada kakak ni kira senior lah dia yg tolong buka pintu tanya zikri nak apa, zikri ckp nak sapu.  then dia tanya "nana mana nana? ckp dgn dia zikri kirim salam ni hehe" omg! tak tenteram hidup nana lol. masatu petang tau dorg rehat, nana duduk kat rumput dgn member perempuan lain lepas mira tegur "nana, kau tengok tu!" "tengok mende?" " tulah zikri" and korg tau apa zikri buat? zikri lambai nana dari jauh hahaha. ei tak padan dgn gatal ek. nana malas nak layan.

but hari last lepas dorg bertanding tu. zikri tak hbis habis minta nana nombor. then that time kawan nana minta no nana sbb nak gambar nanti. kebetulan zikri pasang telinga haih dia dpt no nana. balik tu terus zikri mesej nana tanya ni siapa kan. rupanya zikri. zikri ni type of alim juga, jaga solat, hormat orang tapi satu ja, tak reti jaga perasaan org dan suka menghilang. cara zikri buat nana suka dia. zikri siap mention pasal zikri nak janji dgn nana nak tunggu nana sampai besar. oh ya, that time nana kan umur 15 tapi zikri ni umur 17. taklama tu, zikri menghilang.

tahun depannya, nana dpt masuk lagi tp ni daerah punya. kebetulan tempat merentas desa tu betul betul dekat sekolah zikri. nana mmg berharap gila dia jumpa zikri ni lol. mmg tepat! masa nana lari nak sampai garisan penamat. nana jumpa kawan zikri ni lepastu kawan zikri sapa nana, "nana nana tengok belakang kau" nana pandang belakang ja zikri mmg kat belakang, dahlah lepas lari nana terus habiskan lah ke garisan penamat. zikri siap lambai nana dari jauh tersenyum senyum nana hahahahahaha. tp sayang, nana tak dpt masuk negeri punya. tp mira dpt. so time tulah nana suruh mira kirim salam dekat zikri!

so ya mira jalankan amanah dia, zikri pun minta no nana. contact lah balik lepas beberapa bulan dorg lost contact. then tak lama, dorg lost contact lagi. rupanya zikri sibuk dgn urusan nak sambung belajar. then terus mendiam.....satu hari ni, masatu raya ketiga, nana punya dahlama tak bukak facebook, dia buka lah, kebetulan zikri tengah on. zikri terus chat nana dia ckp minta maaf sbb dah lama tak contact. then time tu pulak sepupu nana tngah main ps3. ibu nana panggil kat dapur kejap. nana tinggal kejap je sepupu dia hack nana haha jahatnya! lepastu zikri kata datang lah rumah, nana kata mana boleh jauh. nana suruh zikri datang. memang tepat, malam tu jugak zikri datang dgn member dia.

hmm kira dalam cerita ni, family nana dah tau pasal zikri. tapi sayang masa malam tu zikri datang raya, family nana penat layan tetamu seharian so dorg suruh nana je layan kan. haha dahlama sangat tak jumpa lol. tak lama pun, zikri menghilang lagi.

kalau nak diikutkan, effort zikri pada nana tu nampak sngt. tapi nana bukan kenal sepenuhnya zikri ni. satu hari, whatsapp zikri dahlama tak on tetiba nampak dia on balik dgn dp dia tulis nama mcm perempuan gitew. rupanya, zikri dah ada org lain then dia boleh ckp dgn nana "saya dah jumpa kebahagiaan saya, awak carilah kebahagiaan awak sendiri, saya minta maaf" cinta monyet betullah! hahaha.

dua tahun, nana try move on, akhirnya dia pun move on. lepas spm, nana dapat plkn. kebetulan ada budak ni satu sekolah dgn zikri. masa hari hari last plkn,  nana try tanya budak tu pasal zikri. budak tu mmg kenal sangat dgn zikri. rupanya, sebelum ni, zikri ni brutal sikit, ramai orang nakkan dia. tapi dia ni playboy, mainkan perasaan orang. dah berapa ramai mangsa dia bagi harapan. tapi lepas ibu zikri meninggal, dia dah ubah sikit hidup dia, dia selalu pergi masjid. pakai kopiah" wow, hahaha so dua tahun jawapan yg nana minta dah tercapai. the end.

cerita kat sini, hmm zikri still dgn perempuan tu. nana.....idk, aku rasa skrg dia sebaya dgn aku lah. aku harap dia tabah mengharungi dugaan yg dia dpat huhu amin!

takdalah menarik sangat cerita ni. aku cuma nak penuh blog aku dgn benda mengarut. tapi dua dua cerita betul tau! alah biasalah cinta. kalau bukan cinta namanya philiphobia haha. kchaw!




< | Newer Post>>



Copyright © Layout by afeeqah. edited by del